Matematică, întrebare adresată de catacatalin, 8 ani în urmă

1.Un caiet si un creion costa impreuna 1.10 lei. Caietul costa cu 1 leu mai mult decat creionul. Cat costa creionul?
2.Daca 5 strunguri fac 5 piese in 5 minute, in cat timp ar face 100 de strunguri 100 de piese?
3.Pe un lac exista o suprafata acoperita de nuferi. In fiecare zi, suprafata se dubleaza in marime. Daca dureaza 48 de zile pentru ca suprafata de nuferi sa acopere intregul lac, in cat timp va ocupa suprafata jumatate din lac?
4.Curtea unuei cazarme militare este de forma circulara, iar pentru antrenament ostasii intra pe poarta sudica si se indreapta in linie dreapta spre nord - nord-vest deplasandu-se exact 120 de pasi ceea ce inseamna 8o de metri, dupa care se indreapta spre poarta nordica la care ajung dupa 90 de pasi. Care este diametrul curtii de instructie?
5.Un ceasornicar a reparat un ceas desteptator vechi, la care nu a gasit un arc compatibil, motiv pentru care i-a unul mai scurt. Cu toate acestea pus ceasul mergea bine doar ca trebuia intors de doua ori pe zi, intotdeauna la aceiasi ora dimineata cand se trezea si seara la ora 22. Seara cheita trebuia rasucita de 20 de ori, iar dimineata de 10 ori pentru ca atat ii permitea arcul. La ce ora se trezea ceasornicarul?
6.Pe masa de lucru a unui olar se aflau 40 de vase, din care 28 aveau gata incrustat chenarul de jos si 36 il aveau incrustat pe cel de sus, bineinteles ca unele dintre ele aveau gata ambele chenare. Cate vase erau gata incrustate cu ambele chenare gata de bagat in cuptor?



Imi explicați si cum ati procedat? ce teoreme/formule a ți aplicat .Va rog frumos!



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Ai rezolvarea în poze!

La exercițiile 4,5 și 6 am scris direct răspunsul deoarece n-am idee cum să-ți explic..acestea sunt mai degrabă exerciții care pun accentul pe logica rațiunii ,nu pe calcul matematic!

Anexe:

catacatalin: iti mulțumesc mult!
Utilizator anonim: Succes!
Alte întrebări interesante