Germana, întrebare adresată de cristinaghivnici85, 8 ani în urmă

1. Was ist die schlechteste Note in Deutschland? Was ist die beste Note? 2. Welche Schultypen gibt es in Deutschland? 3. Wie lange dauert die Grundschule? 4. In welche Schulen können die Schüler in Deutschland nach der Grundschule gehen? 5. Was machen die Schüler auf der Berufsschule? 6. Wer kann auf das Gymnasium gehen? 7. In welcher Schule können die Schüler Abitur machen?​


Sara1146: Scuze…vrei aceste întrebări în română sau vrei răspunsul în română?
cristinaghivnici85: vreau răspunsuri la acele întrebări în romana
cristinaghivnici85: te rog frumos
Sara1146: Aa da desigur
Sara1146: Am răspuns

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sara1146
0
Bună! În română întrebările sunt:

1. Care este cea mai proasta nota din Germania? Care este cea mai buna nota? 2. Ce tipuri de școli există în Germania? 3. Cât durează școala primară? 4. La ce școli din Germania pot merge elevii după școala elementară? 5. Ce fac elevii la școala profesională? 6. Cine poate merge la liceu? 7. În ce școală își pot face elevii Abitur?

Iar mai jos sunt majoritatea răspunsurilor în română:

Părinţii trebuie să plătească doar pentru manuale, materiale didactice suplimentare şi excursii. În şcolile germane, cursurile sunt aproape exclusiv dimineaţa, de obicei între 7 şi 13. Educaţia obligatorie începe la şase ani si are urmatoarele trepte de scolarizare:

– Grundschule-şcoala primară (clasele 1 – 4); Dupa absolvirea acestei trepte de invatamint , un elev poate candida la una din urmatoarele scoli secundare:

– Hauptschule – colegii (până la clasa a 9 a sau a 10-a), –Aceasta treapta de scolarizare poate fi urmata de orice elev care a absolvit Grundschule. Si este recomandata pentru elevii care vor fi orientati spre meserii practice. De altfel la terminare, absolventii primesc un certificat de studii secundare (Hauptschulabschluss).

–Realschule – şcoală reală are o programa de invatamint mai complexa decit la Hauptschule. De altfel si cerintele impuse elevilor sint mai ridicate. ). Dureaza pana in clasa a X a si se incheie cu un certificat de absolvire după clasa 10-a (Realschulabschluss).

– Gymnasium – este echivalentul liceului romanesc. Dureaza 5-6 ani dintre care ultimii 2 sau 3 ani sunt ani pregatitori in vederea examenului de absolvire (Abitur) si admiterii in invatamintul superior.

– Gesamtschule-Centrul şcolar colectiv este similară şcolilor de formare profesională pornind de la clasa a 5-a.

Formarea iniţială poate începe la sfârşitul şcolarizării obligatorii, adică de la 15 ani şi constă într-un timp de predare integral sau parţial în şcolile profesionale şi întreprinderile care oferă formare profesională în sistemul dual. Formarea durează între doi şi trei ani şi jumătate. Tinerii pot alege din aproximativ 350 de sisteme de formare profesională recunoscute.

In ceea ce priveste invatamântul superior, Germania are aproximativ 350 instituţii academice subvenţionate de către sectorul public sau recunoscute de către stat. Vă puteţi informa privind oportunităţile universitare pe toate site-urile de web din Germania, mai ales ca alegerea facultatii nu va fi atributul parintilor- cei care citesc acest material- ci a copiilor- cei care nu citesc acest material. Retineti ca pâna la vârsta de 27 de ani, un copil poate incasa alocatia de stat, acei 184 de euro de astazi care sa speram ca in viitor se vor inmulti. Daca copilul intrerupe educatia la 18 ani, pierde alocatia, iar daca urmeaza o scoala de meserii poate sa o pastreze pâna la 21 de ani.

Sper că te-am ajutat!

Sara1146: Aș vrea să mai adaug ceva
Sara1146: Răspunsul meu în germană este:
Sara1146: E prea lung…scuze nu se trimite
cristinaghivnici85: mulțumesc! dar ar trebuii sa îti trimit textul ca să te ghidezi mai bine
cristinaghivnici85: și nu prea știu cum
Sara1146: Nici eu
Sara1146: Cred că totuși e bunicel răspunsul…dar doar manualul decide (:
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă