Biologie, întrebare adresată de Vulpitacute1, 8 ani în urmă

10 idei deapre flori va rog repede!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonime33
0
1. Stiati ca… in secolul XVII, in Olanda, bulbii de lalele, importati din Turcia, erau mai valorosi decat aurul? Este vorba despre un curent numit “tulipomania” sau “nebunia lalelelor” care a dus la o criza economica in Tarile de Jos.
2. Stiati ca… bambusul este planta lemnoasa care creste cel mai repede? Acesta poate creste pana la 3 cm intr-o singura ora.
3. Stiati ca… o singura floare de orhidee poate cuprinde in capsula sa peste 2.000.000 de seminte? In acelasi timp, 1000 de seminte au o greutate totala mai mica de 1 mg; astfel, orhideele sunt cele mai usoare plante din lume.
4. Stiati ca… un trandafir alb asezat intr-un vas cu apa colorata isi va insusi culoarea apei? Apa va fi absorbita de tulpina si transmisa, mai departe, petalelor.
5. Stiati ca… floarea-soarelui, desi arata ca o singura floare mare, este, de fapt, o inflorescenta? O floare de floarea-soarelui cuprinde sute de flori micute care, la maturitate, se vor usca si vor cadea, lasand loc semintelor de floarea-soarelui sa apara.
6. Stiati ca… unele plante produc toxine ce ucid celelalte flori din jurul lor? Floarea-soarelui este o astfel de planta.
7. Stiati ca… in Malta, crizantemele sunt asociate cu inmormantarile? Indiferent de culoare, acestea sunt considerate flori aducatoare de ghinion.
8. Stiati ca… exista un Festival al Crizantemei? Acesta are loc in fiecare an, pe data de 9 septembrie, in Japonia. Aceasta floare este reprezentata si pe steagul Japoniei si pe armele traditionale ale statului.
9. Stiati ca… timp de sute de ani, angelica a fost folosita ca planta medicinala? Angelica, floare ce inlatura spiritele rele, a fost folosita in Europa pentru a crea leacuri pentru tot felul de afectiuni, de la indigestie la ciuma bubonica.
10. Stiati ca… unele flori sunt comestibile? Din florile de salcam si petalele unui anumit soi de trandafir se face dulceata, flori ca violetele si panselutele pot fi caramelizate, iar florile de pepene galben si florile de bostan pot fi servite dupa ce au fost prajite (flori pane). Atentie! Nu toate florile sunt comestibile.
SPER CA TE AM AJUTAT!

Vulpitacute1: ms
anonime33: cpl
anonime33: dai coroana?
Alte întrebări interesante