Biologie, întrebare adresată de teodor8400, 8 ani în urmă

10
lucruri despre sabrarea padurei​


teodor8400: Vă rog ajutor rapidd

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariailinca73
1

În așteptarea Zilei Internaționale a Pădurilor, instituită de Națiunile Unite în 21 martie 2012, vă oferim zece informații interesante despre păduri.

Pădurile acoperă 4 miliarde de hectare, adică aproape 30 la sută din suprafața uscată a Pământului.

Pădurile găzduiesc mai mult de jumătate din totalul speciilor de plante, animale și insecte ce trăiesc pe Pământ. Cea mai impresionantă biodiversitate poate fi găsită în pădurea amazoniană, dar și în Indonezia, Malaezia sau Australia. Aici există încă păduri prin care, cândva, au trecut și dinozaurii.

15 miliarde de copaci sunt tăiați în fiecare an

O estimare făcută în 2015 susținea că pe Pământ sunt aproape trei mii de miliarde de arbori, jumătate fiind în regiunile tropicale și subtropicale.

Cercetătorii au descoperit că în fiecare an sunt tăiați peste 15,3 miliarde de arbori, iar doar în ultimii 12.000 de ani omenirea a defrișat peste 46% din suprafața totală a pădurilor.

În prezent, aproape 7 milioane de hectare de pădure dispar în fiecare an.

Importanța pădurilor în asigurarea unui ecosistem echilibrat este crucială. Pădurile sunt rezervoare uriașe de carbon, moderează temperatura locală, prin evapotranspirație, previn eroziunea solului și joacă un rol important în atragerea precipitațiilor.

Peste 300 de milioane de oameni trăiesc în pădure.

Mai mult de un sfert din medicamentele pe care le folosim conțin substanțe ce se găsesc în plantele din pădurile tropicale.


teodor8400: mersi mult
mariailinca73: cpl si da te rog coroana
Alte întrebări interesante