Limba română, întrebare adresată de nikolenik93, 8 ani în urmă

10 randuri despre un personaj din toate panzele sus dau coroana
!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de trandafir1539
2

Răspuns:

Explicație:

Anton lupan este personaju principal al romanului Toate panzele sus scrisa de Radu Tudoran. Este un om incercat, ce a intampinat mult 535o142f e greutati in viata. Acesta era singur cu tatal lui; mama lui murise nascand un al doilea copil ca nu a trait mai mult de o zi. Pe la saptesprezece ani, a luat vaporul Arhiducele Abrecht catre Franta, pentru a merge la studii. Ajuns la destinatie, s-a inscris la  liceul si apoi la Politehnica din Paris, unde a studia zece ani si unde si-a facut un prieten bun, Pierre Vaillant. In urma unui atac al piratilor, pierre vaillant a disparut, iar anton, pretunidu-l foarte mult, a incepu sa il caute, sperand ca intr-o zi il va gasi.

Era un om curajos ce si-a strans un echipaj viteaz, cu ajutoru caruia a pornit in cautarea prietenului sau. Afla ca acesta a fost omorat de Spanu' pe care il prinde si il da pe mana judecatorilor.

Prin comportamentul sau si prin felul sau de a gandi, Anton s-a facut respectat de toti membrii echipajului Sperantei, si totodata iubit si indragit de acestia.


nikolenik93: macar este din poveste??
trandafir1539: da
nikolenik93: ok
Alte întrebări interesante