Studii sociale, întrebare adresată de adelinaramona11, 8 ani în urmă

10 reguli pe care trebuie sa le avem pentru un comportament rational in legatura cu bugetul​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rache01
1

Răspuns:

•Ca și în cazul bugetului de stat, veniturile și cheltuielile nu coincid întotdeauna la timp, așa că este important să înțelegem când se poate crea o lacună financiară. Pentru a face acest lucru, vă sfătuiesc să înregistrați toate veniturile și cheltuielile planificate în tabelul corespunzător.

•Analizați cheltuielile dvs., poate undeva puteți stoarce și elibera niște fonduri

•Planificați achizițiile viitoare mai atent, întotdeauna puneți ceva mai mult decât ceea ce plănuiți să cheltuiți pentru lucruri esențiale.

•O persoană obișnuită cheltuiește o cincime din venitul său pentru lucrurile de care nu are nevoie. Nu ar fi mai bine să renunți la ele și să trimiteți aceste bani unor haine frumoase noi sau să le puneți în vacanță? E vorba doar de prioritizare. Acesta este primul pas spre libertatea financiară.

Reducerea cheltuielilor mari

•Este logic să acordați atenție cheltuielilor mari și, dacă este posibil, să le reduceți. Numai ele afectează în mod semnificativ bugetul, în timp ce cele mici nu au aproape nicio valoare. Cu privire la refuzul meselor, multe nu se salvează, iar probleme de stomac din cauza acestui lucru vor apărea. Ca urmare, veți cheltui mai mult pentru medic.

•Notați venitul net total lunar. Includeți toate sursele de venit, cum ar fi salariul, sprijinul pentru copii, pensia etc. Apoi, listați toate cheltuielile dvs. lunare, inclusiv casa dvs. sau plata chiriei, alimente, gaz, utilități, plăți prin carduri de credit etc. venitul total lunar.

•Căutați zone în care să puteți reduce și să economisiți niște bani.

•Utilizați informațiile pentru a vă stabili un buget. Includeți aproximativ 5% până la 10% pentru economii.

•Examinați bugetul dvs. lunar pentru a stabili modul în care se întâmplă lucrurile. Este posibil să descoperiți o zonă în care sunteți depășită și apoi să o ajustați în consecință.

Pentru a economisi

•Reduceți consumul de energie la domiciliu prin oprirea luminilor atunci când nu le folosiți și plasând un aparat de aer condiționat pe un temporizator. De asemenea, puteți să eliminați opțiunile de telefon inutile pentru a reduce costurile. Contactați furnizorii locali de servicii de utilități și întrebați-le despre planurile și programele de bugetare pentru a vă ajuta să gestionați aceste cheltuieli.

Sper că te-am ajutat ;)


adelinaramona11: multumesc
rache01: Cu mare plăcere
Alte întrebări interesante