Franceza, întrebare adresată de S0RiNoo7, 8 ani în urmă

100 puncte! Spuneți mi despre ce e vorba în mare în acest text, nu vreau traducere motamo, mulțumesc ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mate123456
1

In mare parte este vorba de ciclism , reguli noi și legi aplicate pentru cei ce merg pe bicicleta , de exemplu că toți să poarte casca de protecție.


S0RiNoo7: ma mult
S0RiNoo7: ms*
mate123456: Cu mare plăcere!
Răspuns de ilonailiescu
1

Răspuns:

Ciclismul, îți place, nu? Nimic nu este mai ușor: te urci pe bicicletă și pleci! Dar ti-ai pus casca? Începând de miercuri, 22 martie, a devenit obligatoriu pentru bicicliștii sub 12 ani. Anterior, a fost doar o recomandare pentru siguranța rutieră. Acum, că ești pasager în spate sau în fața bicicletei unui adult sau în spatele ghidonului, trebuie să ai o cască, în stare bună, atașată de cap! Această măsură este oficială: a fost luată de guvern în decembrie 2016 și tocmai a intrat în vigoare. Dacă părinții dvs. sau adultul care vă îngrijește, nu respectă această regulă, va trebui să plătească o amendă de 90 de euro!

Conducerea cu o cască pe cap ajută la prevenirea rănilor grave în timpul unei căderi, cum ar fi traumele capului (vezi cuvântul zilei). Pentru guvern, este o măsură de siguranță publică, care are drept scop protejarea copiilor mici, care încă nu au experiență cu bicicleta. Riscul de răniri grave la cap este redus cu 70% atunci când călărețul bicicletei este protejat de o cască. Decizia franceză nu este un caz unic în Europa: alte 11 țări au făcut o alegere identică, unele pentru copii de la vârsta de 10 ani, altele până la 18 ani! Așadar, chiar dacă credeți că puteți face fără cască, deoarece călătoria este scurtă și chiar dacă aflați că acest accesoriu vă oferă un cap fierbinte, nu uitați să îl purtați. Și invită-i pe cei mai mari să te copieze!

Explicație:

Alte întrebări interesante