100p urgenttttttttttttttttttttttt
Studiază sursa C. 5. Demonstrează, prin două argumente, că întoarcerea armelor Armatei Române contra celei naziste era o necesitate în anul 1944.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Pot argumenta ca intoarcerea armelor impotriva aliatilor nostri germani a fost un act de tradare deliberat din partea lui Mihai I. Pentru ca legal nu era rege. Conform Constitutiei Romaniei regele era uns in functie dupa aprobarea sa de catre Parlamentul reunit si dupa ce jura pe Constitutie. In aceea perioada Constitutia era abrogata datorita dictaturii tatalui sau, Carol II, iar Parlamentul era suspendat. A fost rege doar datorita sefului armatei, Maresalul Antonescu.
Deci... tradarea aliatilor germani a scurtat razboiul cu jumatate de an si a folosit in exclusivitate doar sovieticilor. Din 23 august, cand Mihai a ordonat ca armata sa inceteze ostilitatile, si pana pe 12 septembrie cand s-a semnat armistitiul, sovieticii au arestat peste 180.000 de ofiteri si soldati romani fara ca soldatii nostri sa traga un singur foc de arma. Iar asta, predarea armatei pe mainile inamicului, se numeste tradare in orice limba vorbita pe Terra si in orice tara.
La Oarba pe Mures sovieticii au dat ordin ca romanii sa atace pozitiile fortificate germane. Au murit peste 11.000 de soldati romani. A fost un macel in toata regula. Mihai era bine mersi si a coabitat cu sovieticii, fiind si decorat cu ordinul Pobeda pentru servicii aduse URSS-ului. A mai stat trei ani in lux, si-a negociat abdicarea iar apoi a plecat din tara pe 30 decembrie 1947. Generalul Atanasie Stanculescu, omul ce l-a tradat pe Nicolae Ceausescu in decembrie 1989, scrie in memoriile sale ca Mihai I primea de la statul comunist roman o renta viagera de 10.000 de dolari in schimbul tacerii. Si a primit acesti bani lunar, pana in 1985, cand Ceausescu ia decizia sa faca cat mai multa economie pe fondul deciziei de a plati datoria externa. Doua calatorii la Geneva cu banii pentru tacerea lui Mihai le-ar fi facut insusi generalul Stanculescu. Singura organizatie care a constituit un guvern roman in exil a fost Miscarea Legionara in Germania.
Deci nici un argument pozitiv adus actiunii tradatoare a lui Mihai I nu poate invia cei 11.000 de soldati romani morti la Oarba pe Mures si cei peste 80.000 de soldati romani morti in gulagul siberian. Ungaria a continuat razboiul alaturi de germania pana la final si a iesit mai bine dupa pacea de la Paris, decat Romania. Iar la ora actuala suntem considerati ca fiind un popor de tradatori.
Explicație: