Limba română, întrebare adresată de peremere725, 8 ani în urmă

11. Realizați, la alegere, o scurtă povestire distractivă, pornind de la titlurile:

• Călătorie pe planeta Marte;

• Un raliu în deșert;

• Un meci de fotbal;

• 1 aprilie.

(Dau coroana și 35 de puncte)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de narcisacezarina
18

Răspuns:

Călătoria pe planeta Marte

Într-o seră obișnuită, am ieșit să mă plimb puțin pe afară, mergând și tot mergând am dat peste un câmp, câmpul era pustiu dar era un loc minunat de privit stelele, fără să vreau am adormit brusc, și am visat ceva minunat, vreți să știți ce am visat? Am visat că am aterizat cu o rachetă mov pe planeta Marte. Acolo am întâlnit tot felul de extratereștri, și cu uni chiar mam împrietenit. După câteva ore de explorare am vazut rachet cu care aterizasem, dar era în altă parte, eu nu aterizasem acolo, am rămas puțin uimită, dar nu mai aveam timp să îmi dau sema ce sa întâmplat cu racheta penteu că mi se făcuse dor de lumea reală. După ce mam trezit am rămas puțin confuză. Când am ajuns acasă i-am povestit mamei, și ea mi-a spus "Ai o imaginație foarte bogată". Iar se arunci nu am mai văzut vreodată acea rachetă în vreun vis.

Un raliu în deșert

Era 20 decembrie,ningea și era ger, eu și mama am plecat să lom cadouri de craciun penteu sora mea mai mică și pentru verișorul meu care și el era mai mic ca mine, ea avea 10 ani, el avea 11, iar eu aveam 14 ani.Surori mele i-am găsit repede un cadou potrivit, dar versisorului meu a fost mai greu sa-i găsim un cadou penteu că el este puțin mai tăcut și nu prea știe nimeni cei place lui, dar plimbându-mă perin magazin cu mama, mia sărit ceva în ochi, era un joc. Jocul era despre un raliu în desert. În seara în care trebuia să vină Moș Crăciun, mam uitat puțin peste jocul varului meu mai mic și am văzut ceva ciudat. Era un semn cam ciudat, semnul arata cam asa "☦︎", dar nu puteam să-l deschid, totuși era a varului meu. În dimineața următoare semnul acela dispăruse dar și varul meu.Toată lumea era panicata, nu mai stiau ce să facă, dar eu miam amintit se acel semn și mam dua să verific jucăria, dar în acel moment am văzut ceva ce ma șocat. Era varul meu, dar arata ca un personaj desenat, eu am început să mă panichez și am aruncat jocul iar apoi am început să țip. După câteva minute mama a venit la mine și mi-a zis că varul meu era defapt în pat, dormea și eu l-am trezit. După câteva ore iel ma chemat în camera lui și mia povestit că a fost în joc și că a participat la un raliu într-un deșert.

Un meci de fotbal

Povestea începe într-o zi de scoală. Eram la școală și abia terminasem ora de engleză care a fost foarte plictisitoare așa că am luat câțiva colegi cu mine și ne-am dus pe terenul de fotbal din curtea școlii. Am găsit o minge de fotbal și ne-am gândit să ne jucam puțin cu ea. După 5 minute vin copii dela clasele mai mari și râdeau de noi, unu dintre ei a luat mingia pe care o găsisem și a sparto cu un ciob. Iar după a trebui să plecam pentru că începem ora de tehnologie, dar în pauza următoare am fost la diriginta nostră și i-am spus ce sa întâmplat. Acelor copii li sau scăzut un punct la purtare.

1 Aprilie

Era joi 31 martie, și toți copii abia așteptau vineri, pentru că vineri era 1 aprilie și toți voiau să își facă farse unul altuia, dra eu nu eram așa încântă pentru că mie nu mia plăcut niciodată 1 aprilie. Dar într-un final a venit și 1 aprilie, de când ajunsesem la școla vedeam copii cum se păcăleală unul pe celalalt,și teama mea era să nu fiu și eu păcălită pentru că mie mia fost frică că toți se vor uita la mine și mă voe bârfi. Dar am scăpat cu bine și nu am fost păcălită deloc în ziua aceea.

Explicație:

TE ROG DĂ-MI COROANA AM STAT 2 ORE PENTRU TOATE COMPUNERI LE ASTEA .


peremere725: Desigur ca vei primi coroana, dar nu era nevoie sa scrii asa de mult, în fine mersi mult de ajutor : )
narcisacezarina: știu că am scris preaaaa mult, mersiiiii
Alte întrebări interesante