Limba română, întrebare adresată de margomuschei, 7 ani în urmă

11. Scrie o compunere de 10-15 rânduri, în care să-ți imaginezi povestea unui fulg de nea. În compunerea ta trebuie să introduci un personaj din lumea necuvântătoarelor şi să îmbini narațiunea cu dialogul (cel mult 4 linii de dialog). Dă un titlu expresiv compunerii tale. Conţinut * Redactare: (punctajul se acordă dacă textul se încadrează în limita de spațiu cerută): organizarea ideilor în scris ortografia şi punctuaţia aşezarea în pagină, lizibilitatea. VĂ ROG CÂT MAI REPEDE DAU COROANA MULȚUMESC ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Itachi1243
1

Răspuns:Titlul compunerii: "Calatoria unui fulg de nea"

Intr-o zi friguroasa de iarna, un fulg de nea se desprinde din norii plumburii si incepe sa coboare spre pamant, rasucindu-se si invartindu-se pe parcursul coborarii sale. Ajuns pe pamant, fulgul de nea se aseaza pe o tulpina de copac inghetata, alaturi de un pui de vulpe care tocmai isi cauta prada.

Puiul de vulpe se uita curios la fulgul de nea, care parea atat de fragil si delicat. "Ce faci aici, micutul meu prieten?", intreaba vulpea. "Sunt in cautarea unei aventuri", raspunde fulgul de nea. "Ma voi lasa purtat de vant si voi vedea unde ma va duce calatoria mea."

Vulpea clatina din cap, incantata de curajul fulgului de nea. "Sper sa ai o calatorie minunata", spune ea. "Dar nu uita sa fii atent, caci lumea poate fi periculoasa pentru un fulg de nea ca tine."

Fulgul de nea isi face curaj si zboara in departare, lasandu-se purtat de vantul puternic. Calatoria sa il duce peste campuri inghetate, prin paduri intunecate si peste orase animate, oferindu-i o multime de experiente noi si interesante. La finalul calatoriei sale, fulgul de nea se intoarce acasa, obosit dar fericit, cu amintiri minunate pe care le va povesti intotdeauna cu drag.

Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante