11x + 12x + 13x +…+ 39x = 725 va rog :(
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
11x + 12x + 13x +…+ 39x = 725
x*(11 + 12 + 13 + ... + 39) = 725
11 + 12 + 13 + ... + 39 = 1 + 2 + 3 +... + 39 - (1 + 2 + 3 + ... + 10)
= 39*40/2 - 10*11/2 = 39*20 - 5*11 = 780 - 55 = 725
x*725 = 725
x = 725 : 725 = 1
Răspuns de
1
Salutare!
Rezolvare:
11x+12x+13x+...+39x = 725
(11+12+13+...+39)x = 725
[(11+39)*28:2+(11+39):2]x = 725
(50*14+25)x = 725
(700+25)x = 725
725x = 725 |:725
x = 1
Cu drag!
basaldiucristy777:
Sigur ie bun ?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă