Matematică, întrebare adresată de dimuleasamaia, 8 ani în urmă

(12-3)^2 x (6+3)^18-9^20
.
.
.
(4^2:2^2)^2 x 4^18:256^5​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kitty200704
0

 {(12 - 3)}^{2}  \times  {(6 + 3)}^{18}  -  {9}^{20}  =  {9}^{2}  \times  {9}^{18}  -  {9}^{20}  =  {9}^{2 + 1}  -  {9}^{20}  =  {9}^{20}  -  {9}^{20}  = 0

 {( {4}^{2} \div  {2}^{2} ) }^{2}  \times  {4}^{18}  \div  {256}^{5}  = {(16 \div 4)}^{2}   \times  {4}^{18}  \div  { ({4}^{4}) }^{5}  =  {4}^{2}  \times  {4}^{18}  \div  {4}^{4 \times 5}  =  {4}^{2 + 18}  \div  {4}^{20}  =  {4}^{20}  \div  {4}^{20}  = 1

Răspuns de noname1895
0

Răspuns:

(12-3)² x (6+3)¹⁸-9²⁰

9²x 9¹⁸-9²⁰= 9²⁰-9²⁰=0

(4²:2²)² x 4¹⁸:256⁵= (16:4)² x 4¹⁸:256⁵=

=4²x 4¹⁸:256⁵=4²⁰:256⁵=4²⁰:(4⁴)⁵=

=4²⁰:4²⁰=1

Alte întrebări interesante