Limba română, întrebare adresată de florentinapuca21, 8 ani în urmă

13 Alcătuiește o povestire cu titlul „Cel mai frumos cadou de Crăciun", pornind de la următorul plan de idei: a) De câțiva ani, o fetiţă de 10 anișori îi scria aceeași scrisoare Moșului. b) Ea își dorea un cățeluș. c) In dimineata de Ajun, mama a trimis-o la cofetărie. d) Pe drum, fetița a văzut un cățel aproape înghețat. e) Fetita l-a dus la cabinetul veterinar. f) Văzând că întârzie, mama s-a îngrijorat. g) După câteva ore, fetita a apărut acasă cu cățelul în brațe. h) Deși era supărată, mama s-a înduioșat și a hotărât să păstreze câinele.



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marya2864
2

Explicație:sper ca te-am ajutat! COROANA???

Cel mai frumos cadou de Craciun

Acum 2 ani de zile pe cand aveam 10 ani, inainte de ziua de Craciun familia mea se pregatea de venirea nasilor mei de botez.

Mama m-a trimis sa iau un cozonac deoarece ea l-a ars pe cel facut de ea. Eu am plecat spre cofetarie sa mai iau si niste prajituri. In drum spre ea am vorbit la telefon cu prietena mea cea mai buna Yarinna. Eu ii tot spuneam ca imi doresc foarte mult un cățelcadou de Craciun. Ea isi dorea o pisica portocalie pe care sa o numeasca Caramel. La intrarea in cofetarie am vazut un pui de catel aproape inghetat,am vorbit cu prietena mea si a venit repede sa ii vada am mers cu Yarinna si catelusul la veterinar. Veterinarul a spus ca catelul este sanatos. Am plecat cu el spre casa,cand mi_am amintit de ce am iesit afara: sa iau un cozonac si prajituri. Am fugit repede la cofetarie si le-am luat iar Yarinna m-a ajutat sa merg acasa cu Coltunas (catelul),asa l-am numit. Cand am ajuns acasa,mama era si suparata si ingrijorata deoarece am intrarziat. Dupa ce m-am rugat de mama,m-a lăsat sa ii păstrez pe Coltunaș.

A fost Cel Mai Frumos Cadou De Craciun primit vreodata!


marya2864: imi dai te rog coroana???????
Alte întrebări interesante