Limba română, întrebare adresată de maiamonicanica, 7 ani în urmă

13 Care ar fi in tumea de azi,monștrii împotriva cărora omul este nevoit să lupte?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Giulia610
5

Răspuns:

Deși din copilărie ne-au fost ilustrați monștri în povești, drept niște creaturi imense și înfiorătoare, acele creaturi au fost doar pregătirea vitală pentru viitor.

În realitatea noastră, monștrii sunt și mai odioși, cu cât la prima vedere ei pot părea niște îngeri.

Lucrurile din jurul nostru pot fi numite monștrii, fie că sunt în interior sau în exterior. Necunoscutul, problemele financiare, moartea, căci, citind ce a scris Frederik Backman în "Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău", am aflat că: "Superputerea morții nu este că îi face pe oameni să moară, ci că-i face pe cei rămași în viață să nu mai vrea să trăiască", traumele sau bolile de toate felurile,etc.

De aceea, trebuie să fim atenți cum ne comportăm cu cei din jur, căci nu știm care sunt monștrii cu care aceștia se luptă. Citând din nou cartea de mai sus, aflăm că: "Nu toți monștrii sunt monștrii de la început, iar unii își poartă monștrii în interiorul lor." Nici cei deveniți monștri nu pot fi judecați de noi, simpli muritori, ci de ceva care se află peste puterea noastră de înțelegere. Cum a spus tot Frederik Backman, dar în alt roman al lui, numit" Un bărbat pe nume Ove": "Căci vine un moment în viața omului, când fiecare hotărăște ce fel de om vrea să fie. Unul care-i lasă pe oameni să-l calce în picioare sau dimpotrivă. Și, dacă nu știi ce s-a petrecut în acel moment, nu poți cunoaște omul cu adevărat."

Explicație:

Succes! Sper că nu e prea lung. Și sper că nu crezi că citesc doar Backman, dar la acest subiect, mi s-a părut că el este cel mai bine și ușor de abordat. Poți te rog să-mi dai coroană?

Alte întrebări interesante