Limba română, întrebare adresată de neguracosmin201048, 8 ani în urmă

13. Imaginează-ţi o continuare a acestei poveşti în care vei folosi naraţiunea ca mod principal de expunere.(pentru textul vrăbiuța) DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
1

Dupa cateva zile , puiul de vrăbiuța invatase sa zboare ,era atat de fericit ,ca se înălța spre cer ca o săgeată eliberata din arc ,apoi revenea pe pamant .

Aici isi cauta prietena draga si stătea cateva ore de vorba cu ea , de la ea aflase ,ca trebuia sa mai aiba cativa frați cu care sa se joace,sa isi petreaca timpul ,dar puii de om ii luaseră acest drept . .In sufletul sau nu exista sentimentul de revolta si razbunare , ci recunostinta ptr cele 2 fetițe care au fost atat de bune cu el .Puiul porni in cautarea lor ,erau la scoala ,intra pe geamul deschis si se așeză pe banca celor 2 fete .Copiii s au strâns in jurul băncii si il priveau cu atenție.Puiul prinse glas si le spuse : _ Buna copii ! _ Buna pui de vrăbiuța , i au raspuns toti copiiii. Astazi am veni sa multumesc acestor 2 fete minunate ,cu ceva timp in urma m au gasit in iarba si m au pus in cuib .Vreau sa va spun ca, bunatatea este calitatea ,valoarea importanta ,ce reflecta natura pozitivă a tuturor ființelor .Puiul isi lasa capul in jos si copiii văzură lacrimile care i se scurgeau din ochi .Va rog din suflet , continua puiul , nu alegeți raul ,este partea întunecată a vieții ,făcând rau , raul are efect de bumerang si intr o zi se întoarce asupra noastra . Eu am fost lipsit de cativa copii ,de relația cea mai apropiata ,care are puterea de a ne proteja unii pe altii , de iubire , de o vorba frumoasa , de cel mai frumos cadou pe care mi l ar fi putut oferi parintii .Puiul zbura pe geam , nu isi mai putea stăpâni lacrimile , era pedepsit pe viata de a nu cunoaste dragostea de frate ,simtea nevoia sa se retragă intr un loc in care sa isi plângă durerea , sa plângă in voie...

Daca este vorba de ,,Puiul de vrăbiuța de Emilia Plugaru, daca nu, imi pare rau trebuia sa dai mai multe detalii si cate randuri vrei !


tigrulcelbun175: Daca nu este acesta textul mai pune o data intrebarea, dar cu titlul si autorul daca poti si o poza cu textul ca sa stiu despre ce este vorba ca sa vad ce pot face sa scriu alta poveste asta daca vrei sa o fac eu iar daca nu poate îți răspunde altcineva si iti faca o continuare asa cum vrei tu .Sau pune mai multe intrebari sa iti răspundă mai multi si iti alegi povestea continuarea care iti place tie .Ti am dat o idee , tu faci cum crezi .
Alte întrebări interesante