= 14 − 3 ∙ [(−1)^32 ∙ (−6) − (−2)^5 ∙ 5] ∶ (−2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
14-3•[1•(-6)-(-32)•5]:(-2)=
=14-3•[-6+32•5]:(-2)=
=14-3•(-6+160):(-2)=
=14-3•154:(-2)=
=14-3•(-77)=
=14+231=
=245
=14-3•[-6+32•5]:(-2)=
=14-3•(-6+160):(-2)=
=14-3•154:(-2)=
=14-3•(-77)=
=14+231=
=245
Răspuns de
1
Răspuns:
14-3x[(-1)^32 x (-6)-(2)^5 x 5] :(-2) (evaluam puterile)
14-3(1x(-6)-(-32) x 5) :(-2) (avem grija la semne)
14-3(-6+32x5) :(-2)
14-3(-6+160) : (-2)
14-3 x 154 : (-2) (am efectuat inmultirea si impartirea)
14+231=245
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Informatică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă