Limba română, întrebare adresată de sriciu, 8 ani în urmă

(14) Joc de rol! Imaginați-vă că discutați cu un prieten căruia nu-i plac fructele. Ce-i veți spune pentru a-l convinge să le consume? dau coroană urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Bakana
5

Îl voi sfătui sa consume cât mai multe fructe și sa mănânce macare sănătoasă ( aceasta neconstând doar în fructe!) dându-i deasemenea exemple de oameni care au scăpat de multe boli cu ajutorul fructelor (sau anumitor legume) și înșirându-i mai multe vitamine care sunt date de acestea.

Coroana și ♡ te rog


iacobsofia64: sunt foarte sănătoase
Bakana: um,,știu. și?...
sriciu: știu
raluca22060: la mine e mai lung xD
Bakana: bravo!:)
raluca22060: ma dor mâinile la cât am scris dupa ce ca mai am teme de făcut-
Bakana: măcar eu am scris cu capul cu google :)
raluca22060: eu am copiat după un text
raluca22060: mda am intrat si in amănunte-
Răspuns de raluca22060
2

Eu îți voi da doar informații, și tu ai putea scoate informații/propoziții din el!

Fructele sunt cele mai hrănitoare alimente, Ele conțin 80% apă, ca organismul nostru, motiv pentru care noi trebuie să le consumăm zilnic. pentru o bună hidratare.(Și legumele au la fel apă dar se situează pe loc 2 după fructe) Doctorii recomandă consumul a 5 până la 9 fructe zilnic pentru următoarele motive:

Fructele conțin în mare parte apă la fel ca corpul omenesc. Este sănătos ca oamenii consume alimente care conțin la fel de multă apă ca și organismul lor.

Fructele nu favorizează apariția colesterolului. Colesterolul este substanța care se găsește în untura de peste, galbenusul de ou, carne și produse lactate. În cantități mari, colesterolul poate provoca rău organismului, de aceea consumul de fructe este recomandat.

Consumul de fructe ajută creierul să prelucreze informații mai rapid și mai ușor. Fructele conțin fibre Este cunoscut faptul că o dietă bazată pe fibre este utilă pentru împiedicarea obezității și a unor boli ale inimii (Se găsesc și în Legume la fel)

Alte întrebări interesante