15:{15:[15:(y:15+2)-2]-2}+2=7
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Răspuns
Explicație pas cu pas:
15 : { 15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] - 2 } + 2 = 7
15 : { 15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] - 2 } = 7 - 2
15 : { 15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] - 2 } = 5
15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] - 2 = 15 : 5
15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] - 2 = 3
15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] = 3 + 2
15 : [ 15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 ] = 5
15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 = 15 : 5
15 : ( y : 15 + 2 ) - 2 = 3
15 : ( y : 15 + 2 ) = 3 + 2
y : 15 + 2 = 15 : 5
y : 15 = 3 - 2
y = 1 × 15
y = 15 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă