Limba română, întrebare adresată de bbetuel45, 8 ani în urmă

15. Ce părere ai despre comportamentul lui lonel? Scrie un text, de 10-12 rânduri, in care sa-ti exprimi parerea in legatura cu felul cum se comporta băiatul. in compunerea ta vei respecta următoarele cerinte: - să scrii trei acţiuni pe care le-a făcut lonel; - să-ți exprimi pårerea în legătură cu aceste actiuni; - să ii dai un titlu potrivit; - să respecţi cele trei părţi ale compunerii: introducere, cuprins, încheiere; - să ai grijă la scrierea corectă a cuvintelor şi la așezarea textului in pagina.
pls dau coroana ​


Komisarul: Te referi la Ionel Popescu din Vizita?
bbetuel45: yes
bbetuel45: a ba nu
bbetuel45: a lu
bbetuel45: Caragiale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
6

Răspuns:

Salut! O sa incerc sa iti raspund cumva

Cine este Ionel Popescu

Ionel Popescu este un pusti de 8 ani, fiul unui mare  mosier alaturi mama sa , d-na Popescu. Copilul este forte rasfatat, fiind lasat sa faca ce doreste, fara a fi certat, mustrat sau pedepsit, doar pentru simplul motiv ca trebuie sa aiba personalitate!

In vizita facuta de insusi autorul  la mama acestuia este pur si simplu uimit de comportamentul lui Ionel. In primul rand, ataca slujnica care trebuie sa aduca cafelele musafirilor, loveste cu putere minge primita,  in dar, de policadru si varsa cafeaua pe pantalonii musafirului, fumeaza ca un adult, fara rusine, dar i se face rau. Si ca sa puna capac tuturor obrzniciilor, varsa cheseaua cu dulceata in botosii musafirului.

Parerea mea este ca acest copil este tipul copilului provenit din familiile bogate, fara educatie, incurajat de apropiati sa  devina un om al vremurilor in care traieste - imeprtinent, obraznic, fara maniere!

Insusi Cargiale il prezinta cu multa ironie, tocmai pentru a sublinia  caracterul  si lisa educatiei.

Explicație:

Se pare ca am scris mai mult de 12 randuri, dar tu vei alege de aici ceea ce ti se pare ca este relevant!


bbetuel45: ms
Komisarul: sa-ti fie de folos!
bbetuel45: mersi
bbetuel45: cum dau coroana?
Komisarul: o sa iti apara la un moment dat! Multumesc!
bbetuel45: ok
bbetuel45: pa
bbetuel45: îți voi da promit
timeapop56: ms și eu pa
Alte întrebări interesante