15 Citeşte cu atentie inceputul dat!
lată-mă Director de şcoală! In programul meu au prioritate propunerile care aduc
imbunatatiri in viaţa elevilor cu cerinţe speciale din şcoala mea. Aşadar,
mă gândesc să...
Pornind de la ultimul enunt dat, dezvoltă un text de şapte-opt rânduri in care să
precizezi patru propuneri la care to gândeşti şi să prezinti imbunatatirile pe care le pot aduce
acestea în viaţa elevilor cu cerințe speciale.
In textul tău vel respecta următoarele cerinţe:
- vei preciza patru propuneri la care te gândeşti;
vel prezenta îmbunătățirile pe care le pot aduce acestea vieţii elevilor cu cerinte speciale;
- în redactare, poți face apel şi la cunostintele de la alte discipline (istorie, educatie civică, ştiinţele
naturii şi altele);
nu transcrii începutul textului de mai sus;
vei avea grijă la scrierea corectă a cuvintelor, la folosirea corectă a semnelor de punctuatie şi la
aşezarea textului în pagină. DAU CORANA!!!!
Răspunsuri la întrebare
ma gândesc sa ne implicăm mai mult și să îi sprijinim prin : - program strângere de fonduri tip ONG ca să înfințam o clasa senzoriala cu un specialist ce sa o conduca . Majoritatea au dificultăți de motricitate, acceptare a textilelor,a texturilor acestora, de atingere a acestora ,deoarece ei percep altfel senzațiile I-ar ajuta foarte mult și pe profesori în momentele în care elevii au izbucniri nervoase !
-cu aceste fonduri dacă ar fi ele și multe am înființa și un microbuz școlar particular ce ii aduce către scoala ! Majoritatea nu se orientează către școlile de masă și optează la învățământ la domiciliu deoarece nu au posibilitatea să ajungă la scoala din mediu rural.
- sporirea învățătorilor la clase, specializați în artele psihologice, ce pot interveni spre sprijinul elevilor fără sa se mai facă apel la asistentul personal să intervină, sa demonstram astfel pricepere și fermitate în instituția noastra
-cursuri de educație a elevilor ca să putem transmite corect infomatia legata de necesitățile și motivele pentru care ai lor colegi sunt diferiți. Astfel sa menținem și sprijinul elevilor din clasa în intervenții asociate cu dizabilitatea colegului. De exemplu la o criza epileptica ,în lipsa unui profesor în clasa ,elevii sa poată recunoaște respectiva criza sa sesizeze cadrele. La o izbucnire nervoasa elevii sa știe cum sa intervină sau sa o ignore,fiecare dupa caz.Instruirea lor o vad benefica în ambele cazuri,si pentru elevi ,si beneficiar. Deoarece ei în necunostinta de cauza sau din auzite ,nu au concluzii corecte legate de colegul lor.
- program de recunoastere a talentului și axare mai mult pe acesta.Deoarece povara pe care ei o poarta este diferita ,necesita diminuarea acesteia prin a le oferii un confort și la scoala! Dacă sunt mai buni la matematica:n program în care cursurile de matematica se pot repeta ,sa li se dubleze orele de exemplu ,sau tripleze ,mutându-i la clasa alăturată ce desfășoară ora respectiva la interval diferit de al nostru. Astfel sa pulsam mai mult pe talent dar și pe socializare ! Deoarece o sa își facă prieteni noi și la clasele alăturate!