15. Completați tabelut:
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
[(-2)·(+5)]·(-3) = (-2)·[(+5)·(-3)]
(-2)·(+5) = (+5)·(-2)
(-2)·[(-5)+(-3)] = (-2)·(-5) + (-2)·(-3)
(-2)·[(-5)-(-3)] = (-2)·(-5) - (-2)·(-3)
(-2)·(+1) = (-2)
Explicație pas cu pas:
[(-2)·(+5)]·(-3) = (-2)·[(+5)·(-3)] - asociativitatea
(-2)·(+5) = (+5)·(-2) - comutativitatea
(-2)·[(-5)+(-3)] = (-2)·(-5) + (-2)·(-3) - distributivitatea fata de adunare
(-2)·[(-5)-(-3)] = (-2)·(-5) - (-2)·(-3) - distributivitatea fata de scadere
(-2)·(+1) = (-2) - 1 este element neutru.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă