Limba română, întrebare adresată de vitaliachisca, 8 ani în urmă

15. Pornind de la mesajul poemului stănescian Aer de toamnă, redactează un eseu de 1-1,5 pagini cu tema: ,,Suntem ceea ce iubim", referindu-te la două personaje literare, potrivite temei.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vretionluca
3

Răspuns:

,Suntem ceea ce iubim" este o afirmație puternică și profundă, care sugerează că iubirea ne definește și ne influențează modul în care ne vedem pe noi înșine și pe ceilalți. În acest eseu, voi discuta despre acest adevăr prin prisma a două personaje literare: Romeo din tragedia lui Shakespeare, Romeo și Julieta, și Anna Karenina din romanul omonim al lui Lev Tolstoi.

Romeo este un tânăr care se îndrăgostește nebunește de Julieta, fiica dușmanului său de moșie. Acestă iubire interzisă îi schimbă viața în mod profund, îl face să renunțe la familia sa și să-și asume riscuri mari pentru a-și urma inima. În cele din urmă, Romeo se sinucide din cauza acestei iubiri, dovedind că iubirea poate fi puternică și poate avea un impact dramatic asupra vieții noastre.

Anna Karenina, de asemenea, este copleșită de iubire. Ea se îndrăgostește de tânărul ofițer Vronski, dar acest lucru înseamnă că trebuie să renunțe la mariajul ei cu Alexei Karenin, un bărbat mai în vârstă care o iubește și care îi oferă tot confortul. Anna alege iubirea, dar acest lucru îi aduce numeroase probleme și suferințe. La sfârșitul poveștii, Anna se sinucide, copleșită de durere și de regretul de a fi făcut alegerea greșită.

Aceste două personaje ilustrează cât de puternică și profundă poate fi iubirea și cât de mult poate influența viața noastră. În cazul lui Romeo și al Annei Karenina, iubirea le-a determinat să ia decizii care au avut consecințe negative, dar nu au putut să rămână indiferenți față de sentimentele lor. Acest lucru sugerează că suntem ceea ce iub

1 / 2

Suntem ceea ce iubim. Aceasta este o afirmaţie puternică care ne poate face să ne reflectăm asupra propriilor noastre sentimente şi alegere. În literatură, personajele dezvoltă relaţii puternice cu cei din jurul lor, iar acestea le modelează personalitatea şi acţiunile.

Un exemplu de personaj care este ceea ce iubeşte este Romeo din tragedia lui Shakespeare, Romeo şi Julieta. Romeo este un tânăr pasionat, care este captivat de frumuseţea şi inocenţa Julietei. Acesta îşi riscă totul pentru dragostea sa, renunţând la familie şi prieteni pentru a fi alături de Julieta. Pasiunea lui pentru ea îl face să ia decizii impulsive şi să ignore consecinţele acestora. La finalul piesei, Romeo îşi dă seama că nu poate trăi fără Julieta şi alege să se sinucidă după ce crede că ea este mortă. Dragostea lui necondiţionată pentru Julieta îl defineşte ca personaj şi îl conduce spre un final tragic.

O altă personajă care este ceea ce iubeşte este Nastasia Filipovna din romanul Crime şi pedeapsă de Dostoievski. Nastasia este o femeie frumoasă şi inteligentă, care este îndrăgostită de personajul principal, Raskolnikov. Cu toate că aceasta este deja căsătorită, ea este dispusă să renunţe la tot pentru a fi cu Raskolnikov. Dragostea ei pentru el o face să fie naivă şi vulnerabilă, acceptând bătăile şi abuzul emoţional al soţului său. La finalul romanului, Nastasia este respinsă de Raskolnikov şi alege să se sinucidă, arătând cât de puternică şi determinată era dragostea ei pentru el.

Aceste două personaje literare arată cât de profundă poate fi influenţa iubirii asupra noastră. Romeo şi Nastasia sunt dispuşi să renunţe la tot pentru persoanele pe care le iubesc, chiar dacă acest lucru le aduce consecinţe negative. Iubirea poate fi o forţă puternic

2 / 2


vitaliachisca: Mersi mult
vretionluca: cu placere!
vitaliachisca: sorry sa apăsat din greșeală 3 steluțe
Alte întrebări interesante