Limba română, întrebare adresată de cristiandanielgradin, 8 ani în urmă

15. Redactează un text, de aproximativ 100 de cuvinte, despre cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă. Vei folosi adjective la grade diferite de comparație, pe care le vei sublinia.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
4

Pentru a realiza un text despre cel mai bun prieten / cea mai bună prietenă, este nevoie să îți exprimi părerea subiectivă, respectând regulile de redactare a unei compuneri descriptive.

Compunerea descriptivă are rolul de a evoca, în cazul de față, o persoană și conține informații specifice despre acea persoană. Structura compunerii este:

  • Introducere: aici menționezi cine este persoana aleasă, cum o cheamă și ce înseamnă ea pentru tine. De exemplu: Maria este colega mea de bancă încă de la început și am devenit cele mai bune prietene.
  • Cuprins: aici menționezi câteva caracteristici ale prietenei tale și ce apreciezi la ea, folosind adjective la grade diferite de comparație. Exemplu: Maria este o fată de înălțime normală pentru vârsta ei, dar este mai înaltă decât restul fetelor din clasa noastră. Culorile ei preferate sunt galbenul și verdele, ceea ce mi se pare foarte interesant, având în vedere că majoritatea fetelor preferă rozul. Cel mai mult îmi place, totuși, la Maria simțul umorului și felul în care vede ea lucrurile. Când apare o problemă, nimic nu este de nerezolvat din punctul ei de vedere, ceea ce este perfect pentru că mă face și pe mine să mă simt mai optimistă decât aș fi în mod normal.
  • Încheiere: aici este locul concluziilor sau afirmațiilor de încheiere, pentru a clarifica subiectul sau alegerea subiectului. Exemplu: Cred că vom rămâne cele mai bune prietene multă vreme de acum încolo, pentru că eu și Maria avem foarte multe lucruri în comun. Sper că toată lumea are cel puțin o Maria!

Aici poți găsi un exemplu de compunere descriptivă despre un obiect: https://brainly.ro/tema/4712763?referrer=searchResults

#SPJ1

Alte întrebări interesante