Limba română, întrebare adresată de dariuspancescu11, 8 ani în urmă

18
Compune un text care să conţină și un dialog intre un fluture și o floare. Foloseşte
cuvintele ajutătoare: s-a asezat, aripa sa, s-a plimbat, culoarea sa, s-a indreptat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 5678anabarno098754
16

Raspuns:

Într-o zi, în timp ce ma plimbam prin gradina bunici mele, am observat un fluture, el era multiculor, am alergat înspre el și el s-a așezat pe o floare.

  • Fluturele: -bună floricica, frumoasa!
  • Floarea: -bună, fluturaș!
  • Fluturele: -Ce frumoasa ești!
  • Floarea.: -Mulțumesc!


5678anabarno098754: sper k ți-am fost de ajutor!
dariuspancescu11: Mai ajutat
dariuspancescu11: Aboneazăte la mine
Răspuns de tigrulcelbun175
4

Răspuns:

Un fluture venea zi de zi si se așeza pe aceeași floare , parca din tot ținutul acea floare si( culoarea sa) aveau ceva special si el o prefera pe ea . Si astazi a făcut acelasi lucru ( s a plimbat) putin ,apoi( s a așezat) ușor pe ea si a ramas acolo .Un alt fluture albastru observă si o întreba pe o floare galbenă , daca si ea a observat acelasi lucru . - Bine ar fi, daca toate vietuitoarele s ar înțelege ca cei doi !

- Eu zic ca bine ar fi sa nu ajunga nimeni in situatia lor ,spuse floarea . - Daca tu crezi ca ar fi rau ca un fluture sa tina sub (aripa sa) o floare si sa se completeze unul pe altul , atunci nu mai spun nimic ! Floarea continua sa spuna : - Ce ai face tu daca ai fi print si eu prințesă, si intr o zi la ușa noastră ar bate cineva după ajutor ? -As deschide ușa și i as oferi de toate, daca zici ca as fi print . -Ii dai sa mănânce ii oferi totul si bătrână cea rea iti cere ceva care iti este cel mai de preț , tu refuzi sa il dai . -Trebuie să înțeleagă că nu se poate ! -Tocmai , aici este problema ,bătrână nu înțelege , profita de puterile ei magice , (s a îndreptat ) către ei si ii transforma in fluture si floare . -Iar pe acel ceva pe care la cerut , adica copilul lor ,il ia si il duce departe . - Acolo se foloseste de el , sub o masca pe care o afișează a bunătății ,il pedepsește ușor ușor. După ce a ascultat toată povestea fluturele s a gandit la un plan bine pus la punct , au promis că ei vor dărui viata pe care au avut o inainte cei doi ...


dariuspancescu11: Și puțină poveste
dariuspancescu11: Bn hai că am teme
dariuspancescu11: scrie acolo
tigrulcelbun175: Un fluture venea zi de zi si ținea sub aripa sa o floare .- Bine ar fi daca toate vietuitoarele s ar înțelege ca cei doi , spuse un fluture albastru ! S a plimbat putin ,s a uitat la culoarea sa, apoi s a așezat jos o floare galbena si a spus , .- Ce ai face tu daca ai fi print si eu prințesă, intr o zi cineva ar bate la usa noastră sa ceara ajutor ?
tigrulcelbun175: -Acea bătrână rea, ne transforma pe amândoi din oameni in fluture si floare si dispare cu copilul nostru ? Fluturele s a îndreptat către floare ,i a spus că a înțeles aluzia ! - Vom face orice ne sta in putinta, sa le redăm viata pe care o aveau inainte cei doi...
tigrulcelbun175: Ăsta i tot ,sper sa fi mulțumit !
dariuspancescu11: Tot prea mult am teme pa
dariuspancescu11: Dar e bun
dariuspancescu11: Îl citesc mai tzz
dariuspancescu11: zzzz
Alte întrebări interesante