Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

1Metafora din poezia Primaverii de St.O.Iosif




Va rog cat mai bun :|

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Krawn
14
 Bănuiesc că dorești semnificația metaforei din poezia dată, corect?

 În primul vers al poeziei se regăsește metafora „cea mai frumoasă dintre zâne”, aceasta sugerând de fapt sentimentele eului liric exprimate în mod direct, care compară anotimpul tânăr al bătrânului an, primăvara, cu o zână.

Krawn: Oh, okay. Metafora este „cea mai frumoasă dintre zâne.”. Nu ai pentru ce!
asterixandrei: ce
asterixandrei: am scris atat si de geaba
Răspuns de asterixandrei
3

In opinia mea titlul unei mari poezii a lui ST.O.Iosif si anume primavare  care este format dintr-un substantiv comun la  numarul singular si la genul feminin vrea sa ne arate iubirea lui Iosif fata de acest anotinp , iubirea ce se manifesta si din partea a multor altor oameni, fiindca acest anotimp ne induce o stare de bine dupa o iarna geroasa.

Poezia incepe cu o adresa directa la persoana a 2-a asupra primaverii, lucru precizat si in titlu, dar subliniata chiar de primele versuri ale poeziei.Incepand cu a treia strofa eul liric face in asa fel incat primavara descrisa cu atata frumusete in primele strofe ale poeziei sa devina doar pretext pentru ca el sa-si exteriorizeze trairile, poate chiar frustrarile, dar in incheiere primavara este o mangaiere asupra lui si a sufletului lui.

Acesta poezie are numeroase figuri de stil, metafore, epitete si chiar personificari de aici se intelege ca poezia apartine genului liric.

   

Alte întrebări interesante