(2^0*2^1*2^13:2^5+1):[(2^3)^2*8+2^0]
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
(2^0*2^1*2^13:2^5+1):[(2^3)^2*8+2^0]=
(1*2^14:2^5+1):[2^6*2^3+1]=
(2^9+1):[2^9+1]=1
(1*2^14:2^5+1):[2^6*2^3+1]=
(2^9+1):[2^9+1]=1
Răspuns de
1
(2^(0+1+13):2^5+1):(2^6*2^3+1) (cand inmultim puteri cu aceeasi baza(in cazul nostru baza este 2), copiem baza si adunam exponentii si cand ridicam o putere la o alta putere copiem baza si inmultim exponentii, iar 8 l-am scris ca 2^3)
=(2^14:2^5+1):(2^9+1)
=(2^(14-5)+1):(2^9+1)(cand impartim doua puteri cu aceeasi baza copiem baza si scadem exponentii)
=(2^9+1):(2^9+1)
=1 (parantezele sunt identice si deci orice numar impartit la el insusi ne da 1
=(2^14:2^5+1):(2^9+1)
=(2^(14-5)+1):(2^9+1)(cand impartim doua puteri cu aceeasi baza copiem baza si scadem exponentii)
=(2^9+1):(2^9+1)
=1 (parantezele sunt identice si deci orice numar impartit la el insusi ne da 1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă