Matematică, întrebare adresată de Ragnar134, 9 ani în urmă

(√2 - 1)² - (1-√2)²

rapid pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de purcelusapepa24
1

Răspuns:

0

Explicație pas cu pas:

2 -2 \sqrt{2}  + 1 - (1 - 2 \sqrt{2}  + 2 )=  \\  = 2 - 2 \sqrt{2}  + 1 - 1 + 2 \sqrt{2}  - 2 =  \\  = 0

Răspuns de amgheorghita
1

Răspuns:

0

Explicație pas cu pas:

Formula de care tin cont (a ± b)²  = a ² ± 2ab + b² .

(√2 - 1)² - (1-√2)²= (2 -2√2+1 )- (1 -2√2+2) = 2-2√2+1 -1+2√2-2=0

Alte întrebări interesante