2 . {12+3.[60-3.(27-4.3)]} - 5x = 7
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
voi face calculele pe paranteze ...
(27*4*3)=27-12=(15) ;
[60-3*(15)]=60-45=[15] ;
{12+3*[15]}=12+45={57} ;
ecuatia acum are forma ... 2*{57}-5x=7 adică: 114 - 5x = 7
deci 5x = 114-7
5x = 107
=> x = 107:5 = 21,4
(27*4*3)=27-12=(15) ;
[60-3*(15)]=60-45=[15] ;
{12+3*[15]}=12+45={57} ;
ecuatia acum are forma ... 2*{57}-5x=7 adică: 114 - 5x = 7
deci 5x = 114-7
5x = 107
=> x = 107:5 = 21,4
alitta:
Am intalnit aceasta ecuatie si se insista ca x trebuie sa fie 10 . Am facut verificarea solutiei si s-a dovedit fals !
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă