Matematică, întrebare adresată de pocomocoloco, 9 ani în urmă

2*{[26+2*(6+a)]:2-4}-7=893 va rog sa rezolvati pentru ca l am facut de 8 ori si nu mi a dat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lvr
4

Răspuns

a=435

Explicație pas cu pas:

2*{[26+2*(6+a)]:2-4}-7=893

2*{[26+12+2a]:2-4}-7=893

2*{[38+2a]:2-4}-7=893

2*{19+a-4}-7=893

2*{15+a}-7=893

30+2a-7=893

2a+23=893

2a=870

a=435

Răspuns de cocirmariadenis
2

Răspuns

Explicație pas cu pas:

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } - 7 = 893

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } = 893 + 7

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } = 900

[ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 = 900 : 2

[ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 = 450 + 4

26 + 2 × ( 6 + a ) = 454 × 2

26 + 2 × ( 6 + a ) = 908

2 × ( 6 + a ) = 908 - 26

2 × ( 6 + a ) = 882

6 + a = 882 : 2

a = 441 - 6

a = 435 → numarul, aflat prin metoda mersului invers


Alte întrebări interesante