Matematică, întrebare adresată de Sanchok1, 8 ani în urmă

2√2x + 3 = 2x + 3√2
Urgent va roggggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elyelyz
1

Explicație pas cu pas:

2 \sqrt{2} x - 2x = 3 \sqrt{2}  - 3 \\ 2x \times ( \sqrt{2}  - 1) = 3 \times ( \sqrt{2}  - 1) \\ x =  \frac{3 \times ( \sqrt{2} - 1) }{2 \times ( \sqrt{2}  - 1)}  \\ x =  \frac{3}{2}

Răspuns de PutereDinu
0

2\sqrt{2}x+3=2x+3\sqrt{2} \\ 3\sqrt{2}=2\sqrt{2}x+3-2x \\ 2\sqrt{2}x-2x=3\sqrt{2}-3 \\  x(2\sqrt2-2)=3\sqrt2-3 \\ \Rightarrow \ x=\frac{3\sqrt{2}-3}{2\sqrt{2}-2} = \frac{3(\sqrt2-1)}{2(\sqrt2-1)} \\ \Rightarrow \boxed{x=\boxed{\frac{3}{2}}}

Alte întrebări interesante