2(2x-3+3)(x-2)≥2
ajutati-ma doar la deschiderea parantezelor pana la obtinerea ecuatiei de gradul 2.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
6
2(2x-3+3)(x-2)≥2 =>
(4x -6 + 6)(x-2) ≥ 2 =>
4x(x-2) ≥2 =>
4x^2 - 8x ≥ 2 =>
4x^2 - 8x - 2 ≥ 0
4x^2 inseamna 4x la puterea a 2a
(4x -6 + 6)(x-2) ≥ 2 =>
4x(x-2) ≥2 =>
4x^2 - 8x ≥ 2 =>
4x^2 - 8x - 2 ≥ 0
4x^2 inseamna 4x la puterea a 2a
Răspuns de
6
2(2x-3+3)(x-2)≥2
(4x-6+6)(x-2)≥2
4x(x-2)≥2
4x²-8x≥2
4x²-8x-2≥0
(4x-6+6)(x-2)≥2
4x(x-2)≥2
4x²-8x≥2
4x²-8x-2≥0
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă