Matematică, întrebare adresată de NikkiMinaj1, 8 ani în urmă

[ 2,(3) -1,2 (3)]: 0,68 -0,(6)= ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florin3364
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(\frac{21}{9} -\frac{111}{90}):\frac{68}{100} -\frac{6}{9} =

=(\frac{7}{3} -\frac{37}{30}):\frac{17}{25} -\frac{2}{3} =

=(\frac{70}{30} -\frac{37}{30}):\frac{17}{25} -\frac{2}{3} =

=\frac{33}{30}*\frac{25}{17} -\frac{2}{3} =

=\frac{11}{10}*\frac{25}{17} -\frac{2}{3} =

=\frac{55}{34} -\frac{2}{3} =

=\frac{165}{102} -\frac{68}{102} =

=\frac{97}{102}

Răspuns de targoviste44
1

\it [2,(3)-1,2(3)]:0,68-0,(6)=\Big(2\dfrac{3}{9} -1\dfrac{23-2}{90}\Big):\dfrac{\ 68^{(4}}{100}-\dfrac{\ 6^{(3}}{9}=\\ \\ \\ =\Big(\dfrac{^{10)}21}{\ 9}-\dfrac{111}{90}\Big):\dfrac{17}{25}-\dfrac{2}{3}=\dfrac{99}{90}\cdot\dfrac{25}{17}-\dfrac{2}{3}=\dfrac{55}{34}-\dfrac{2}{3}=\dfrac{97}{102}


lucamihaibriciu: și care e rezultatul?
targoviste44: reîncarcă pagina
Alte întrebări interesante