2×(3x+1)-1=43 va rog repede dau coroana numai daca imi explicați cum se rezolva pas cu pas pentru ca sunt praf
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
2(3x+1)=43+1 ; 2(3x+1)=44 | :2 ;3x+1=22; 3x=22-1 ; 3x=21 ; x=21/3 ; x=7
Explicație pas cu pas:
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Desfacem parantezele, apoi separam termenii cu x in stanga egalitatii si termenii liberi (fara x) in dreapta egalitatii si aflam x-ul. Trecerea termenilor dintr-o parte a egalitatii in alta se face cu schimbarea semnului.
2×(3x+1)-1=43 ⇒ 6x+2-1=43 ⇒ 6x=43-2+1 ⇒ 6x=42 ⇒ x=42:6=7
x=7
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă