2(3x+1) - (x-1)² = ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2(3x+1)-(x-1)²
(x-1)² -------- pentru aceasta ridicare la putere utilizam formula de calcul prescurtat a²-2ab+b²
Deci (x-1)²= x²-2x+1 (1)
iar 2(3x+1)=6x+2 (2)
Din (1) si (2) avem 6x+2-(x²-2x+1)=6x+2-x²+2x-1=-x²+8x+1
(x-1)² -------- pentru aceasta ridicare la putere utilizam formula de calcul prescurtat a²-2ab+b²
Deci (x-1)²= x²-2x+1 (1)
iar 2(3x+1)=6x+2 (2)
Din (1) si (2) avem 6x+2-(x²-2x+1)=6x+2-x²+2x-1=-x²+8x+1
tsorin99:
am editat acolo -x patrat :) vrei sa aflu si radacinile ecuatiei cu delta ?
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă