2(3x+4)-5(2x-3)-2=7(2x-4)+2(8-5x)+3x
Trased:
ce vrei sa facem?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
2(3x+4)-5(2x-3)-2=7(2x-4)+2(8-5x)+3x=
(3x×2+4×2)-(2x×5-3×5)-2=(2x×7-4×7)+(8×2-5x×2)+3x=
(6x+8)-(10x-15)=(14x-28)×(16-10x)+3x=
6x+10x-14x+10x+3x=15-8+28+10=
15x=45
x=45÷15
x=3
TIAM LASAT SPATIU INTRE ELE CASA NU TE INCURCI
(3x×2+4×2)-(2x×5-3×5)-2=(2x×7-4×7)+(8×2-5x×2)+3x=
(6x+8)-(10x-15)=(14x-28)×(16-10x)+3x=
6x+10x-14x+10x+3x=15-8+28+10=
15x=45
x=45÷15
x=3
TIAM LASAT SPATIU INTRE ELE CASA NU TE INCURCI
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă