Matematică, întrebare adresată de mariodaviddragan, 8 ani în urmă

2•(-5) - 2+(-3) -10:(-2)-(-8)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rapunzelpapaghiorghe
2

2×(-5) - 2+(-3) - 10:(-2) - (-8)

= -10 - 2 - 3 + 5 + 8

= -15 + 5 + 8

= -10 + 8

= - 2

Răspuns de ElenaMunteanu01
2

Răspuns: -2

Explicație pas cu pas:

2 • (-5) - 2 + (-3) - 10 : (-2) - (-8) =  

- 10 - 2 + (-3) - 10 : (-2) - (-8) =

- 10 - 2 + (-3) + 5 - (-8) =

- 10 - 2 - 3 + 5 + 8 =

- 15 + 13 =

- 2

Reguli:

( + ) • ( - ) = ( - )

( - ) • ( + ) = ( - )

( + ) • ( + ) = ( + )

( - ) • ( - ) = ( + )


mariodaviddragan: multimesc mult
ElenaMunteanu01: Cu placere !
Alte întrebări interesante