2/5+[2/5+(2/5-x)]-1/5=3/5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Pentru ca toate au /5, /5 se va scoate si va venii:
2+[2+(2-x)]-1=3
2+[2+(2-x)]=3+1
2+[2+(2-x)]=4
[2+(2-x)]=4-2 pentru ca este trecut cu semn schimbat dupa egal
[2+(2-x)]=2
2-x=2-2 (trecut cu semn schimbat dupa egal)
2-x=0
x=2+0
x=2
2+[2+(2-x)]-1=3
2+[2+(2-x)]=3+1
2+[2+(2-x)]=4
[2+(2-x)]=4-2 pentru ca este trecut cu semn schimbat dupa egal
[2+(2-x)]=2
2-x=2-2 (trecut cu semn schimbat dupa egal)
2-x=0
x=2+0
x=2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă