Matematică, întrebare adresată de Irinajimbei, 8 ani în urmă

2.5 Demonstrează că Sarmizegetusa avea un inalt nivel de dezvoltare plasând dovezile in Pânza de păianjen. Dau coroana și va rog prin poza​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anaberegoiofficial60
3

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului din județul Hunedoara.Sarmizegetusa Regia sau Sarmizegetusa cea regească a fost capitala Daciei. Cetatea de pe Dealul Grădiștei este cea mai mare dintre fortificațiile dacice. Situată la 1200 de metri înălțime, fortăreața a fost centrul sistemului de apărare dac din Munții Orăștiei și cuprindea șase citadele. Este construită din blocuri masive de piatră, pe cinci terase. Cetatea conținea şi o zonă sacră, ce cuprindea sanctuarul circular numit Calendarul Circular.

Zidul cetății avea 3 m grosime și o înălțime de aproximativ 4-5 m. În apropiere, spre vest, se află o întinsă așezare civilă, în care se observă foarte multe locuințe, ateliere, magazii, hambare, rezervoare de apă. Civilii locuiau pe lângă fortăreață, pe terasele construite în josul muntelui. Nobilii daci aveau apă în rezidențele lor, adusă prin țevi ceramice, iar descoperirile arheologice dovedesc că societatea dacică avea un standard înalt de viață.


Irinajimbei: Mersi
Alte întrebări interesante