[(-2)^54×(-3)^39]:[(-2)^52×(-3)^29]+(-102):(+3)=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
236162
Explicație pas cu pas:
[(-2)^54×(-3)^39]:[(-2)^52×(-3)^29]+(-102):(+3)=
= [2⁵⁴ x (-3³⁹)] : [2⁵² x (-3²⁹)] - 34 =
= 2⁵⁴⁻⁵² x 3³⁹⁻²⁹ - 34 = 2² x 3¹⁰ - 34 =
= 4 x 59049 - 34 =
= 236196 - 34 =
= 236162
scripcariuvasile3:
3la puterea 0 este 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă