(√2+√6)^2 = a - b√3
Ajutor va rog!!! M-am blocat...
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( √2 + √6)² = a - b√3
8 + 4√3 = a - b√3 ⇔ a = 8 si b = - 4
_____________________________
(√2 + √6)² = 8 + 4√3
=(√2)² + 2 × √2 × √6 + (√6)²=
= 2 + 2√12 + 6 =
= 8 + 2× 2√3 =
= 8 + 4√3
_______________________________
Aplic formula ( a + b)² = a² + 2ab + b²; unde a = √2 si b = √6
√12 = √(4×3) = 2√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă