2. a) Rezultatul calculului (x-3)² + (x + 2)²-2(x+1)(x-1) este egal cu b) Scrisă sub formă de interval, mulțimea A = {xe R|x-21 ≤3) este A c) Descompunerea în factori ireductibili a expresiei (4x - 5)²-9x² este
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x-3)² + (x + 2)²-2(x+1)(x-1) = x²-6x+9 +x²+4x+4 -2x²+2 =
= -2x+11
------------
A = {x∈ R | x-21 ≤ 3}
x-21 ≤ 3 <=> x ≤ 24 => x ∈ (-∞ ; 24]
------------
(4x - 5)²- 9x² = (4x - 5)²- (3x)² = (4x-5-3x)(4x-5+3x) =
= (x-5)(7x-5)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă