Studii sociale, întrebare adresată de fkcirns, 8 ani în urmă

2. Completează, în mod corect, enunțurile următoare: a. Într‑un stat de drept, puterea statului se exprimă doar în și prin ... . b. Drepturile omului se pot realiza doar într‑un ... . c. Magistratul care are atribuții de a soluționa cauze penale, civile și administrative în cadrul unei instanțe judecătorești se numește ... . d. ... se poate defini drept capacitatea de a convinge pe cineva să facă un anumit lucru. e. Instanța juridică supremă din România este ... . f. Magistratul care are ca scop al activității sale apărarea intereselor generale ale societății și a ordinii de drept în stat se numește ... .
3. Drepturile care pot fi exercitate exclusiv de cetățenii unui stat sunt: a. drepturile și libertățile omului; b. drepturile și libertățile publice; c. drepturile și libertățile juridice; d. drepturile și libertățile cetățenești.
4. În România, dreptul de inițiativă legislativă revine: a. doar puterii legislative; b. puterii legislative și puterii executive; c. puterii legislative și cetățenilor; d. puterii legislative, puterii executive și cetățenilor.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrRobertMarian
2

Răspuns:

prin puterea executivă;

intr-un stat de drept doar în democrație și prin lege

judecător

Persuasiune

Consiliul Suprem al Magistraturii sau CSM

avocatul poporului

Alte întrebări interesante