2. Denumește animalele prezentate în imagini. Spune cu ce se hrănește fiecare și cum își
procură hrana.
1. Arici
2. cal
3. vulpe
4. porc mistreț
5. lup
6. girafa
7. urs
8. rândunică
9. Păun
Va rog repede, dau coroana
Repedee!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1. Arici:
- mănâncă insecte, melci, broaște, șerpi, ouă de păsări, hoituri de animale, ciuperci, rădăcini ale unor ierburi, fructe de pădure, pepeni verzi și pepeni galbeni.
- aricii pornesc sa isi caute hrana numai noaptea, când atmosfera este liniștită, iar când, pe timpul vanatorii lor se simt amenințați, se ghemuiesc și își zbarlesc tepii pentru a tine prădătorii departe.
2. Cal:
- mănâncă fân, iarbă, siloz, furaje concentrate, dar nu refuz merele şi morcovii
- calul se hrănește, de obicei, pe pășune. Își găsește principala alimentație pe pajiști. Dar acest mod de hrănire depinde de anotimp, de spatiul disponibil și de numărul cailor de pe o pajiste.
3. Vulpe:
- in general, vulpea se hraneste cu mici mamifere: soareci de camp, popandai, veverite, castori, iepuri, etc. Mai pe larg, dieta lor consta in nevertebrate (cum ar fi insectele) si mici vertebrate (reptile, pasari) si poate include si oua si plante.
- vulpea are abilitatea de a detecta prada dupa miros sau sunet, neavand nevoie neaparat sa o vada. Vaneaza noaptea, ghemuindu-se spre pamant pentru a se camufla, apoi, folosindu-se de picioarele din spate, sarind asupra prazii cu putere mare; isi folosesc caninii ascutiti pentru a musca prada de gat si astfel a o omori sau pentru a o imobiliza si scutura violent pana moare.
4.Porc mistreț:
- Este un animal omnivor, hranindu-se cu radacini si tulpini subterane, fructe de padure, plante agricole, larve, rame, gasteropode, oua de pasari, cadavre. In general 85% din hrana sa este de origine vegetala si 15% animala.
- Mistretul prefera padurile cu specii forestiere producatoare de fructe, stejar si fag, pentru hrana si cu desisuri pentru adăpost. Are nevoie de terenuri umede, cu apa stagnanta.
5. Lup:
- În Europa, lupii se hrănesc preponderent cu specii de copitate/ungulate (de exemplu reni, căprioare, mistreți). Atunci când nu găsesc altă hrană mai bună, se pot hrăni cu mamifere mici sau insecte, precum și cu fructe și fructe de pădure, iar rareori chiar și cu leșuri.
- Animalele domestice care pășunează sunt pentru lupi o pradă ușoară. Atunci când ajung pe o pășune, lupii omoară mai multe animale care pășunează, deoarece în zona împrejmuită acestea trezesc permanent instinctul de vânătoare al lupilor.
6. Girafa:
- cele care trăiesc în sudul Africii preferă ramurile și frunzele care au spini. Alimentul favorit al girafei este Acacia
- mănâncă frunzele arborilor folosind limba.
7. Urs:
- Pot să se hrănească timp îndelungat exclusiv cu vegetale, cu fructe de toate felurile, boabe, semințe, grăunțe de cereale, rădăcini, frunze, ierburi suculente, muguri de arbori și miere de albine. După trecerea peste iarnă mănâncă o serie de ierburi, rădăcini, mușchi de pământ și furnici, toate cu efecte laxative. Dintre animale mănâncă tot ce pot prinde: pești, foci, cerbi, mamifere mici, păsări, ouă de păsări, insecte și chiar cadavre care încă n-au intrat în putrefacție.
- ursii își procura hrana pescuind, de cele mai multe ori, iar în perioada de hibernare nu consuma nici hrana, nici apa
8. Randunica:
- Se hrănește în principal cu insecte aeriene, în special cu diptere, pe care le prinde în zbor, dar consumă și hemiptere, coleoptere, himenoptere, lepidoptere și odonate. Hrana accesorie constă din omizi, păianjeni sau furnici pe care le prinde pe pământ sau pe pereți
9. Paun:
- se hraneste cu reptile mici, insecte, viermi, rozătoare mici, seminţe. În captivitate, alimentaţia de bază este formată din boabe şi seminţe, la care se adaugă fructe proaspete, legume, dar şi ierburi şi verdeţuri.
- Pasarile pornesc in cautare de hrana dimineata devreme si seara in timpul amurgului, hrana lor fiind constituita si din serpi tineri. Sunt pasari foarte pretuite in India, deoarece consuma si cobrele tinere.
P. S. Sper ca te-am ajutat!