2. Descrie anotimpul iarna așa cum apare în cele patru strofe de mai sus. fasa scam plsss
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Iarna:
-atotputernica
-nemiloasa
-cruda
-rea
-friguroasa
-vestita
-formidabila
Sper ca te-am ajutat!!
Explicație:
Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Este cel mai rece sezon, precede toamnei si este urmat de primavara. La solstitiul de iarna (21-22 decembrie), ziua este cea mai scurta iar noaptea cea mai lunga. Dupa solstitiu, ziua incepe sa fie din ce in ce mai lunga. Cele mai scazute temperaturi medii din sezon se inregistraza in luna ianuarie in emisfera nordica si in luna iulie in emisfera sudica.
In emisfera nordica iarna tine din decembrie pana in februarie, iar in emisfera sudica din iunie pana in august. Iarna se incheie in emisfera nordica o data cu echinoctiul de primavara (20-21 martie). In multe tari europene Valentine’s day (14 feburarie) este considerata prima sarbatoare de primavara, si din acest moment florile incep sa infloreasca.
In astonomia chineza si cea est asiatica, iarna incepe din 7 noiembrie, odata cu sarbatoarea numita Jiegi, “venirea iernii”.
Iarna este anotimpul in care Magia trebuie traita din plin, este timpul pentru sarbatori de basm, bucurie, daruri si colinde. Deasupra acestui anotimp plin de vise si sperante traieste un suflet de copil. Zana iernii ne poarta pe aripile vantului si ne spune povestea ei, fulgii zboara si ne poarta spre meleaguri albe si pure, unde timpul parca a stat in loc, florile de gheata ne impodobesc ferestrele. Iarna, este o poveste, spusa de bunici copiilor la gura sobei. Iarna e miezul copilariei noastre si e la fel de curata si frumosa ca sufletul unui copil. Ioan Slavici spunea: “Nu e nimic mai trist ca o copilarie trista … inchideti ochii si visati alaturi de mine! Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.”, deci nu lasati sa treaca iarna fara sa va bucurati.
Iarna este anotimpul in care sărbătorim Nașterea lui Isus. De sărbătoare aceasta se canta colinde așa cum ne spune și Mihai Eminescu in poezia sa : "Colinde colinde e vremea colindele "