2).DETERMINATI XeR astfel incat: "e" -apartine
2(X+2)LA PATRAT-11=61
dau funda
DMNAJ
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
2(x+2)^2-11=61
Tu știi că (x+2)^2 e formula (a+b)^2 care este : a^2 +2ab +b^2 .
deci la tine (x+2)^2 = x^2 +2*x*2+2^2 = x^2+4x+4 .
Deci vine 2(x^2+4x+4)-11=61
Acum înmulțești pe 2 cu fiecare din paranteză .
2x^2+8x+8-11=61 . Acum îl duci pe 61 in partea cealaltă și egalezi ecuația cu 0 .
2x^2+8x-3-61=0 ; 2x^2+8x-64=0 și de aici faci cu delta .
delta = b^2-4ac
la tine b =8 a=2 iar c =64 .
Înlocuiești la delta și obții un număr . Iar după aflii rădăcinile x1,x2
care la rândul lor au formula x1= -b-radical din delta supra 2a
iar x2= -b+radical din delta supra 2a și înlocuiești .
Succes .
Tu știi că (x+2)^2 e formula (a+b)^2 care este : a^2 +2ab +b^2 .
deci la tine (x+2)^2 = x^2 +2*x*2+2^2 = x^2+4x+4 .
Deci vine 2(x^2+4x+4)-11=61
Acum înmulțești pe 2 cu fiecare din paranteză .
2x^2+8x+8-11=61 . Acum îl duci pe 61 in partea cealaltă și egalezi ecuația cu 0 .
2x^2+8x-3-61=0 ; 2x^2+8x-64=0 și de aici faci cu delta .
delta = b^2-4ac
la tine b =8 a=2 iar c =64 .
Înlocuiești la delta și obții un număr . Iar după aflii rădăcinile x1,x2
care la rândul lor au formula x1= -b-radical din delta supra 2a
iar x2= -b+radical din delta supra 2a și înlocuiești .
Succes .
Unique22:
Ți-am mai dat să faci și tu ca să fiu convins că pricepi , să-mi spui cât ți-a dat delta x1 și x2 .
Răspuns de
0
2x+4=6x la patrat
6x la patrat =36x
36x-11=25x
X=25 supra 61
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă