Limba română, întrebare adresată de mirelaspataru622, 8 ani în urmă

2. Drumul vieții cu povețe. Citește atent sfaturile înțelepte de mai jos. Formulează, în 2-3 enunțuri, învăţătura acestora. Ад Rădăcinile învăţăturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci. Înțelepciunea nu este dată de mărimea vârstei. Nu te uita cine vorbește, ci ascultă ce vorbește. Mâna care nu știe să scrie dă vina pe condei. Paza bună trece primejdia rea. • Pentru o faptă bună, nu aştepta răsplată. • Cum îți cinstești părinții, așa te vor cinsti copiii.


plsss urgeeeent dau 50 de puncte​


CircusBabyRomaneasca: A) Din aceste învățături putem obs. cat de importanta este cultura generala. Înțeleptul om vrea sa prezinte umanității ce este cu adevărat important,cultura generala fiind o trăsătură importanta
CircusBabyRomaneasca: B) Importanta ascultării și a așteptărilor de la o fapta buna sunt surprinse în "Nu te uita cine vorbește, ci asculta ce vorbește" și "Pentru o fapta buna, nu aștepta răsplată". Din al doilea exemplu putem intelege ca nu vom fii răsplătiți pentru o fapta realizata deoarece o fapta nu este atât de valoroasa cât un suflet generos și dornic de a ajuta.
CircusBabyRomaneasca: C) Ascultarea unei opinii este importanta deoarece trebuie sa respectam orice opinie spusa, necontand cine o spune sau gradul social al persoanei.
CircusBabyRomaneasca: asta am scris pana acum..
CircusBabyRomaneasca: este despre fiecare învățătură mai aveam puțin dar sa blocat telefonul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CircusBabyRomaneasca
1

A)Din aceste învățături putem obs. cat de importanta este cultura generala. Înțeleptul om vrea sa prezinte umanității ce este cu adevărat important,cultura generala fiind o trăsătură importanta.

B) Importanta ascultării și a așteptărilor de la o fapta buna sunt surprinse în "Nu te uita cine vorbește, ci asculta ce vorbește" și "Pentru o fapta buna, nu aștepta răsplată". Din al doilea exemplu putem intelege ca nu vom fii răsplătiți pentru o fapta realizata deoarece o fapta nu este atât de valoroasa cât un suflet generos și dornic de a ajuta.

C) Ascultarea unei opinii este importanta deoarece trebuie sa respectam orice opinie spusa, necontand cine o spune sau gradul social al persoanei. in aceste învățături putem obs. cat de importanta este cultura generala. Înțeleptul om vrea sa prezinte umanității ce este cu adevărat important,cultura generala fiind o trăsătură importanta.

D) Importanta ascultării și a așteptărilor de la o fapta buna sunt surprinse în "Nu te uita cine vorbește, ci asculta ce vorbește" și "Pentru o fapta buna, nu aștepta răsplată". Din al doilea exemplu putem intelege ca nu vom fii răsplătiți pentru o fapta realizata deoarece o fapta nu este atât de v-aloroasa cât un suflet generos și dornic de a ajuta.

aloroasa cât un suflet generos și dornic de a ajuta. Ascultarea unei opinii este importanta deoarece trebuie sa respectam orice opinie spusa, necontand cine o spune sau gradul social al persoanei. __

E) Vina este un aspect important, deoarece oamenii toarnă alte persoana și ii face responsabili pentru faptele lor deoarece asta e singura varianta de a scăpa din groapa cu șerpi. Unii oameni se folosesc de persoana pentru ai arunca în groapa cu șerpi ca ei sa scape și sa ii dea ofranda pe ceilalți. Înțeleptul specifica o trăsătură importanta în vorba "Mana care nu stie sa scrie da vina pe condei" deoarece condeiul este obiectul de care este folosit de persoana ce îl tine și nu ar fii corect sa îl învinovățeasca obiectul când ei sunt vinovații faptei.

F) "Paza bună trece primejdia rea" se refera la o strategie bună contra primejdie ce poate lovi în context propriu. Zicala nu este destul de întâlnită dar omul ce a spus-o a zis-o cu un gând de apărare sau de inteligenta. Înțeleptul vrea sa transmită umanității ca inteligenta este singura strategie rezistenta

Sper ca te-am ajutat :) Spor la scris

Alte întrebări interesante