Matematică, întrebare adresată de Biamarcuu, 8 ani în urmă

2. Formeaza echipa cu un coleg, Imaginativa si scrieti un dialog intre
un copil si un ghid de la muzeul de Istorie Transformati apoi dialogul
in povestire
Comparati povestirea echipei voastre cu a celorlalte echipe, urma-
rind folosirea cuvintelor de legatura si a vorbelor la persoana a III-a.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AngiAnga
11

Răspuns:

Muzeul

Cum sumburele soarelui a apărut pe cerul cristalin, Mihaela și-a deschis pleoapele încetișor, încetișor. Un gând agil îi trece prin minte:A da! Azi voi merge la muzeu de Isotorie! Parca o flacără din mine iese când ma gândesc la asta!zice incantata Mihaela.

Nici nu mai zăbovește și face repejor pătuțul se aranjează, își face ghiozdănașul și iese din cameră. Ce să vezi, până și florile dansau și cantau magicul și fermecătorul lor cântec cu glasul acestora,o parada de petale apar pe crengile copacilor din niște micuți boboci ca o mică boabă de mazăre. Cum ieși din cameră , dă imediat de mama ei:

-Te-ai trezit cu noapte în cap,draga mea? Haide să îți fac un mic sandwich să nu îți ghiorae stomăcelul!

-Mamă, sunt așa de emoționată nu mai pot sa aștept mai ales sa ajungem și să cunosc ghidul iar cu mare curiozitate tot ce se afla acolo!

-Asa eram și eu!La fel de curioasa ca tine, draga mea printesa!A da! Să mai verifici o data ghiozdanul și să îți mai pun o sticluță cu apa rece!

Mihaela a mâncat repejor și-a verificat micul băgăjel și a plecat.Cum au ajuns mama a lăsat-o cu ghidul și ceilalți din grupa eu cu care era prieteni de nădejde. Totul arata ca un vis, din clipa în care a întrat pe ușa muzeului a simțit asta. Atunci ghidul a făcut cunostinta cu toți copii, iar ultima data a făcut cu ea:

-Ai o față bucuroasă așa i?

-Normal!

-Mă numesc Eduart, îmi pare bine!Sper ca turul să îți placa!

-Sigur o să fiu impresionata! De mult mi am dorit sa vin aici!

-Mă bucur! Haide să mergem!

Era foarte drăguț cu oaspeții. Când Mihaela a întrat parca era în vremurile vechi. Toți se uitau cu ochii mari și ciuleau urechile!

O experienta de vis!

ACUM SUB FORMA DE POVESTIRE:

Acum vom face o povestire la textul "muzeul".Acolo ne spune ca imediat ce a apărut samburele cerului Mihaela care este personajul principal își deschise pleoapele ușurel,iar după aceea ei îi venise un gând care era astăzi va merge și v a vizita muzeul, o flacără din ea bătea tare. Mihaela nu mai vrea sa zăboveasca asa aranjase patul, mai ales s e aranjase pe ea si un mic ghiozdănaș, asa ca iese din camera. Chiar și florile dansau dansul lor și cantau cu glasul fermecător pe care l au primit ca un dar,iar pe crenguțele copacilor au apărut o parada de frunze din niște micuți boboci.

Când ieșise din camera, mama ei o întâmpină și se mira ca s a trezit asa de devreme.Mihaela era tare nerăbdătoare a salutat o pe mama ei, iar i nainte de a termina de spus mama ei i a zis ca i v a face un sandwich bun ca nu rămână nemâncat și sa nu îi ghiorăie stomăcelul, după aceea a mai rugat-o o data sa își verifice ghiozdanul. Ea a fost ascultatoare, a făcut tot ce a spus mama ei.

Uite ca au ajuns. Cum s a întâlnit Mihaela cu grupul ei, mama ei a lăsat-o și a plecat. Ea cu tot grupul se înțelegeau de nădejde. Parca totul era ca un vis, zicea ea. După aceea, ghidul a făcut cunostinta cu toți, iar ea a rămas ultima. El a văzut-o ca era palida și plina de bucurie, Mihaela nu ezita și răspunde cu un mare da, era extrem de fericită. Cei doi au făcut cunostinta, a aflat ca pe ghid îl cheamă Eduard, el se purta frumos cu toți copii. Eduard a spus ca e timpul sa înceapă evenimentul. Când Mihaela a întrat, parca era în vremurile vechi, mai ales ca toți se uitaseră cu ochii mari și urechile ciulite.

A fost o experienta de vis!a spus ea.

Explicație pas cu pas:

SPER ca e bine! M am chinuit 2 ore și am depus efort pentru tine! Sper sa

Cea mai buna tema


OfficialNightey: Instaleaza-ti Snapchat
OfficialNightey: yep
OfficialNightey: ok,te caut acum
Alte întrebări interesante