Limba română, întrebare adresată de mihaialex242, 9 ani în urmă

2) Indică atitudinile celor doi părinti faţă de învătătură/ despre posibilitatea ca fiul lor sa continue studiile în alt sat.
3) Ce impresie au Smaranda şi Ștefan a Petrei despre calitățile lui Nică?
5) Care este rolul bunicului David în rezolvarea disputei dintre soţi ?
6) In ce consta opozitia dintre bunic si bunică?
AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Multumesc anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Carmen162002
184
2)Considerand că învățătura este mama înțelepciunii, părinții copilului au luat decizia de a-l trimite în alt sat pentru a-si continua studiile.Constientizand că "fara a stii boaba de carte,nu are cum să-i înțeleagă". Mama ei nu admitea ideea ca copilul ei să rămână fără carte susținând că "Și decât n-a fi cum de cad e, mai bine sa nu fie" iar tatăl său consideră că școala nu-i este de folos băiatului și că "biserica-i in inima omului"
3) Smaranda și ștefan a petrei au păreri diferite despre fiul său. în timp ce tatăl băiatului susține că este "cobait și lens fara de pereche", mama acestuia afirma că ",băieților are tinere de minte , și cântă și citește catsepoate de bine" numai decât pentru popie.
5) disputa dintre cei doi soți a declanșat din pricina fiului său ,căruia nu-i plăcea școală,era cobait și leneș . Mama lui a luat decizia de a-l muta în alt sat pentru a-si continua studiile; de fata cu bunicul său David care vine că o rezolvare in disputa celor doi și care afirmă ca-l va lua cu el la Broșteni și or să vadă "ce o sa scoată din băiet" :)

Carmen162002: mama lui*
mihaialex242: Mersiiii
Carmen162002: cu plăcere : )
mihaialex242: :>
Alte întrebări interesante