2 intregi 1 pe 7-3pe 14)×[1 întreg 2 pe 3 -3 întregi 1 pe 6:(1 întreg 1 pe 18-2 intregi 1 pe 9)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
2 intregi 1/7 = (2×7+1)/7 = 15/7
1 intreg 2/3 = (1×3+2)/3 = 5/3
3 intregi 1/6 = (3×6+1)/6 = 19/6
1 intreg 1/18 = (1×18+1)/18 = 19/18
2 intregi 1/9 = (2×9+1)/9 = 19/9
(15/7-3/14)×[5/3-19/6:(19/18-19/9)] =
= (2×15/14-3/14)×[5/3-19/6:(19/18-19×2/18)]=
= (30-3)/14×[5/3-19/6:(19-38)/18] =
= 27/14×[5/3-19/6:(-19/18)] = 27/14×[5/3-19/6×(-18/19)] =
= 27/14×(5/3+18/6) =
= 27/14×28/6=
= 27/14×14/3=
= 27/3=
= 9
1 intreg 2/3 = (1×3+2)/3 = 5/3
3 intregi 1/6 = (3×6+1)/6 = 19/6
1 intreg 1/18 = (1×18+1)/18 = 19/18
2 intregi 1/9 = (2×9+1)/9 = 19/9
(15/7-3/14)×[5/3-19/6:(19/18-19/9)] =
= (2×15/14-3/14)×[5/3-19/6:(19/18-19×2/18)]=
= (30-3)/14×[5/3-19/6:(19-38)/18] =
= 27/14×[5/3-19/6:(-19/18)] = 27/14×[5/3-19/6×(-18/19)] =
= 27/14×(5/3+18/6) =
= 27/14×28/6=
= 27/14×14/3=
= 27/3=
= 9
Alte întrebări interesante
Studii sociale,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă