Istorie, întrebare adresată de patricia5196, 8 ani în urmă

2 Menţionează pentru fiecare un element de cultură şi de civilizație distinctiv. II Însemne ale puterii divine a faraonului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vsimion606
1

Cultură: Cultura Egiptului este una dintre cele mai vaste și mai complexe culturi ale lumii, punând la dispoziție mii de ani de informații. Egiptul Antic este una dintre cele mai timpurii civilizații formate pe planetă. Timp de mii de ani, Egiptul și-a format o identitate complexă și o cultură, într-adevăr unică într-un fel aparte. Fermierii egiptenii și-au construit locuințele din chirpici proiectate pentru a-i adăposti de căldură de afară. Fiecare casă avea o bucătărie, cu un acoperiș deschis, care conținea o piatră de moară pentru măcinarea cerealelor și un mic cuptor pentru coacerea pâinii. Zidurile erau vopsite în alb și putea fi acoperite cu pânze de in vopsite. Podelele erau acoperite cu rogojini din stuf, în timp ce scaunele din lemn, paturile ridicate și mesele individuale reprezentau mobilierul. Bucătăria Egiptului modern încă păstrează elemente din bucătăria anticilor. Dieta a constat în pâine și bere, completată cu legume, cum ar fi ceapa si usturoi și fructe, cum ar fi curmalele și smochinele. De vin și carne se bucurau doar în zilele de sărbătoare, în timp ce clasele superioare le consumau în mod mai regulat. Peștele și carnea de păsări puteau fi sărate sau afumate și putea fi gătite în tocane sau prăjite pe un grătar.

Semne ale puterii faraonului: Cele Atributele faraonului sau faraonice regaliile sunt obiecte simbolice ale regalitatea a Egiptului antic (coroane, veșminte de cap, schiptre). În uz între 3150 și 30 î.Hr. BC, aceste atribute sunt specifice faraonilor, dar și anumitor zei precum Atum, Ra, Osiris sau Horus . În mitologia egipteană, acești zei puternici sunt într-adevăr considerați ca deținătorii originali ai puterii regale și ca primii conducători ai văii Nilului .

Succesor al zeilor, faraonul nu apare niciodată cu capul liber în public, având în vedere funcția sa sacrosantă. În iconografia egipteană, atributele regale apar din zorii civilizației. Deja sub prima dinastie egipteană, coroana albă a Egiptului de Sus, sub forma unei mitre alungite, este foarte frecvent purtată de suverani. Același lucru este valabil și pentru coroana roșie a Egiptului de Jos, în formă de mortar, precum și pentru pschentul cu dublă coroană . Acesta din urmă se adaptează uneori la coafura nemes, o cârpă plisată și dungată. Mai târziu, pălăria albastră khepresh este destul de comună sub Noul Regat . Un simbol puternic al protecției, șarpele-uraeus înconjoară invariabil fruntea regală cu toate ocaziile.

Alte întrebări interesante